Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ex-deputat european, despre Acordul de asociere: Moldova nu trebuie să repete greșelile Letoniei

20 apr. 2018,, 11:47   Politică
4117 5

Fostul deputat al Parlamentului European, copreşedintele partidului „Uniunea Rusă din Letonia”, Tatjana Zdanoka, a criticat Acordul de Asociere al Moldovei cu Uniunea Europeană.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în cadrul vizitei sale în Moldova, ea s-a întîlnit cu conducerea Partidului Socialiștilor, care pledează împotriva integrării europene.

În cursul dialogului, părțile, au discutat despre situația politică din Moldova și Letonia, remarcînd tendințe similare din cele două state.

„Încă în 2014, am spus că semnarea Acordului cu UE va distruge producția voastră, oamenii își vor pierde locurile de muncă și vor fi forțați să părăsească țara. Din păcate, chiar și experții care au lucrat la cererea UE au ajuns la concluzia că dacă alegeți o parte, atunci veți avea de pierdut”, a spus Tatjana Zdanoka.

Potrivit ei, după aderarea Letoniei la UE, aceasta a pierdut o treime din populația sa, rămînînd doar 1,9 milioane de locuitori. Oamenii, în special tinerii, continuă să plece din cauza industriei practic complet distruse, lipsei locurilor de muncă.

Ea a atras atenția asupra faptului că, „în condițiile jocului cinic cu sentimentele naționale, sînt restricționate drastic drepturile vorbitorilor de limbă rusă din Letonia, iar letonii pleacă din țară”.

La rîndul său, Zinaida Greceanîi, a subliniat că poziția Partidului Socialiștilor rămîne neschimbată: Republica Moldova trebuie să coopereze cu atît cu Vestul, cît și cu Estul.

“În condițiile asocierii cu UE, noi în nici un caz nu ar trebui să renunțăm la un parteneriat strategic cu Federația Rusă. Președintele Republicii Moldova, liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, a promovat activ această poziție, datorită căruia, în luna mai, RM ar putea primi statutul de observator în Comunitatea Economică Eurasiatică”, a subliniat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?