X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Evenimentele din Moldova fac parte dintr-un mare scenariu al Occidentului de a curăța sfera de influență a Rusiei. Opinie

19 iul. 2021,, 19:55   Politică
3717 23

Evenimentele care au avut loc în Moldova, precum și mai devreme în Ucraina și Armenia, fac parte dintr-un scenariu amplu al Occidentului numit "curățarea sferei de influență a Rusiei".

Această opinie a fost exprimată de către jurnalistul, politologul Ernest Vardanean, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalul NTV Moldova, transmite Noi.md.

"Există un mare scenariu occidental care este implementat cu o ajustare la specificul fiecărei țări. Și acesta este un mare scenariu al Occidentului, care poate fi numit "curățarea sferei de influență a Rusiei. Este vorba despre geopolitică pură, nimic personal. Nu există nici măcar un business la început. Businessul va veni mai tîrziu, cînd vor fi construite toate coridoarele necesare de transport, comunicațiile, logistica și celelalte, spațiul media. Atunci va începe businessul. Între timp, va exista un proces politic", a declarat Ernest Vardanean.

Potrivit lui, în prezent, diplomații americani s-au întors în Republica Moldova la vechea lor politică de pe vremea lui Vladimir Plahotniuc, formulată în felul următor: faceți ce vreți, doar să nu vină rușii. Cu toate acestea, în opinia jurnalistului și politologului, de această dată reprezentanții SUA vor avea mai multă grijă de partenerii lor moldoveni-politicieni prin diverse instrumente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?