Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Eurodeputat: UE trebuie să ofere perspective clare pentru aderarea Moldovei

22 dec. 2021,, 17:00   Politică
2805 6

Uniunea Europeană (UE) trebuie să ofere o perspectivă clară pentru aderarea Moldovei. Această opinie a fost exprimată de europarlamentarul Ramona Strugariu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Ea a spus că la Summitul Parteneriatului Estic (PaE) şi-ar fi dorit să vadă "un mesaj mai îndrăzneţ" din partea liderilor UE despre perspectiva clară de aderare la UE a ţărilor din Parteneriatul Estic care merită acest lucru, dar un asemenea mesaj n-a existat, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

"Printre (ţările partenere) Moldova se află în cea mai bună situaţie pentru a apropia această zi (de depunere a unei cereri la UE - "I."). Cred că da, şi există şi alte voci în UE care cred că Moldova poate deveni un flagship", a spus Strugariu.

Potrivit acesteia, astăzi, cînd atenţia internaţională este concentrată asupra Rusiei şi Ucrainei, Moldova trebuie să se dezvolte.

În acest context, ea a reamintit despre aprobarea unui nou program cu FMI în valoare de 560 de milioane de dolari.


"Reformele structurale sînt primul lucru menţionat acolo. Anticorupţie, redresare pandemică, infrastructură. Paşi concreţi. Cînd vor fi gata, atunci liderii UE vor avea curajul, care, din păcate, încă nu se vede, să deschidă porţile (în UE - "I.")", a spus deputatul român, remarcînd importanţa perioadei de pregătire înainte de depunerea unei cereri de aderare la UE.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?