Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Estonia va sprijini Republica Moldova în drumul spre Uniunea Europeană

4 ian. 2023,, 17:45   Politică
2784 2

Estonia este gata să împărtășească experiența sa cu Republica Moldova și să sprijine țara noastră în drumul său către Uniunea Europeană.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului Estoniei (Riigikogu), despre acest lucru a declarat președintele Comisiei pentru Afaceri Externe al Riigikogu, Andres Sutt, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Potrivit lui Sutt, decizia Consiliului Europei din vara anului trecut de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la Uniunea Europeană a fost o etapă importantă, scrie rus.err.ee

"Sîntem gata să împărtășim experiența noastră și să susținem Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Sper că, în pofida situației economice și de securitate dificile, Republica Moldova va avansa cu pași rapizi și va putea începe negocierile pentru aderarea la UE cît mai curînd posibil", a spus el.

Pe lîngă situația din Republica Moldova, în cadrul întrevederii s-a discutat și despre războiul din Ucraina. Sutt a confirmat că Ucraina trebuie susținută în orice mod posibil, cît va fi necesar.

De asemenea, el a lăudat Republica Moldova pentru că face față fluxului mare de refugiați ucraineni.

La întrevederea cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a participat și vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Riigikogu, Enn Eesmaa.

3
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?