X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Este puțin probabil că Rezoluția Parlamentului European va fi pusă în practică - expert

16 noi. 2018,, 10:50   Politică
2723 0

„Este puțin probabil ca rezoluția Parlamentului European să fie înfăptuită cu adevărat în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din Moldova”, consideră politologul Corneliu Ciurea.

În cadrul unor dezbateri dedicate impactului rezoluției Parlamentului European asupra situației din Moldova, el a subliniat că „rezoluția nu aduce practic nimic nou, ci doar arată consolidarea punctului de vedere critic al UE, în special în ceea ce privește viața politică din Moldova”.

„Parlamentul European, care este puternic influențat de Partidul Popular European (PPE), din păcate, a recurs la politizarea propriilor sale decizii cu privire la Moldova. Unele dintre ele sînt, în general, jenante, de exemplu, inițiativa de a concentra sprijinul financiar al Moldovei asupra societății civile, mass-media independente, autorităților locale și întreprinderilor mici și mijlocii. Acest lucru pare cel puțin ciudat și nu respectă anumite prevederi referitor la cooperare. Nici recomandarea de publicare a celui de-al doilea raport KROLL nu poate fi numită pozitivă”, a spus expertul.

Potrivit lui, „este puţin probabil să se realizeze critica Parlamentului European”, amintind de rezoluția anterioară din 5 iulie, care „în realitate a dus doar la suspendarea asistenței macrofinanciare”.

„Cred că rezoluția vizează mai degrabă crearea unui climat favorabil pentru unele partide de dreapta în ajunul alegerilor parlamentare. De aceea, totul depinde de evoluția procesului electoral. Dacă vor fi asigurate alegeri transparente și libere, atunci, în perioada postelectorală, va fi posibilă revenirea la dialogul cu UE și există toate șansele de normalizare a relațiilor”, a subliniat Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?