X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Este oare posibilă fraudarea alegerilor? Opinia expertului

8 iul. 2021,, 09:53   Politică
2076 3

De regulă, experții analizează rezultatele alegerilor, însă rareori sînt puse la îndoială corectitudinea alegerilor și se evaluează amploarea falsificărilor, deși în orice stat pot exista unele erori la alegeri.

Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către fostul vicepreședinte al CEC Stefan Urîtu.

"Acestea se întîmplă din neștiință sau din greșeală, uneori intenționat, însă o eroare de 3% este cea mai mare care poate fi. În 2014, au fost organizate 95 de secții de votare externe în care unii și aceiași oameni au semnat, modificîndu-și scrisul, 35 de protocoale. Este îngrozitor ", a declarat specialistul.

Urîtu a vorbit despre lupta sa în care nici Procuratura, nici Comisia Electorală Centrală, nici Parlamentul, nici Instanța de judecată nu i-au dat posibilitatea să ducă la bun sfîrșit această chestiune.

”În cadrul secțiilor de votare din străinătate, de drepturi foarte mari dispun structurile diplomatice. Acest lucru se exprimă prin faptul că consulii și ambasadorii moldoveni numesc ei înșiși președinții. Poate că acest lucru este coordonat în secret cu CEC și cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, însă în toată această situație există un risc foarte mare de falsificare, ca să nu mai vorbim de ceea ce se întîmplă în interiorul țării ", a conchis sursa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?