Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Este important să nu permitem ca Moldova să fie atrasă în război și să reacționăm la amenințările concrete

20 dec. 2022,, 09:58   Politică
3276 1

Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei a declarat că scopul Rusiei de a crea un coridor terestru în Transnistria este unul valabil și azi, iar o nouă ofensivă a trupelor ruse spre această direcție ar putea avea loc în 2023.

Dar punerea în aplicare a acestui plan depinde de evoluția operațiunii militare din Ucraina.

O astfel de precizare a făcut SIS după declarația directorului Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, care, într-un interviu pentru TVR Moldova, a vorbit despre principalele riscuri la adresa securității naționale și a făcut referire la analiza mai multor scenarii prin care Federația Rusă ar încerca inclusiv o invazie terestră prin nordul Ucrainei, spre Republica Moldova.

Rusia a reacționat la acuzațiile privind planificarea unui atac asupra Moldovei.

Senatorul Consiliului Federației, Andrei Klimov, a declarat că acuzațiile privind planificarea unui atac al Rusiei asupra Moldovei nu sînt altceva decît un gunoi informațional, al cărui scop este obținerea unei finanțări suplimentare sau alte sarcini care nu reflectă starea reală a lucrurilor.


"Problema mai constă și în fapul că toți cei care împărtășesc aceste pseudo-valori ale Occidentului, pe lîngă gunoi informațional, mai produc și scîntei foarte periculoase care pot duce la un alt incendiu în Europa de Est. Acesta este într-adevăr un joc cu focul, care și așa este îndeajuns", a subliniat senatorul rus.

Experții și observatorii îi îndeamnă pe șefii serviciilor speciale să fie foarte atenți atunci cînd transmit informații conducerii țării, precum și presei, deoarece există mulți doritori care vor să provoace țara noastră la acțiuni pripite.

Cel mai trist lucru este că o astfel de neglijență, împreună cu interzicerea canalelor în limba rusă, toarnă apă la moara celor care ar dori să atragă Moldova în război. O astfel de afirmație neatentă poate fi urmată de acțiuni imprevizibile.

În acest sens, este foarte important să facem tot posibilul pentru a împiedica ca țara noastră să fie atrasă în război și să răspundem la acțiuni concrete, dar nu la informații care pot fi o capcană și care nu corespund realității. Noi, un stat neutru, putem fi provocați să intrăm într-un război în care nu avem nici o șansă să cîștigăm.

22
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?