COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Eșanu: Cel mai probabil, societatea civilă și partenerii străini vor repeta greșeala din anii 2009-2012

26 oct. 14:30   Politică
2658 0

Fostul viceministru al Justiției Nicolae Eșanu afirmă că cel mai probabil societatea civilă și partenerii străini vor repeta greșeala din anii 2009-2012, cînd, din diferite motive nobile, au tolerat derapajele guvernării.

Comentariul este făcut de Eșanu în contextul ultimelor decizii ale guvernării legate de criza în sectorul energetic.

”Înainte de alegerile din iulie constatam cu regret, că acestea nu vor aduce schimbări principiale. Și, cu profund regret, constat că evoluția curentă confirmă acest lucru. Dar totuși, acele alegeri au adus o nouă oportunitate, pentru a începe drumul lung spre normalitate. Dar această oportunitate are șanse să fie valorificată doar daca vor exista forțe interne sau externe, suficient de puternice, care să determine guvernarea să respecte principiile statului de drept și să renunțe la interpretarea arbitrară (iar uneori și abuzivă) a Constituției și a legislației și la deviza machiavelista “scopul scuză mijloacele”.

Însă, cu regret, șansele nu sînt prea mari, căci, cel mai probabil, societatea civilă și partenerii străini vor repeta greșeala din anii 2009-2012 cînd, din diferite motive aparent nobile, au tolerat derapajele guvernării”, notează juristul într-o postare pe pagina sa de socializare.

Nicolae Eșanu declară că acum unica speranță ca să fie oprite aceste fărădelegi sînt partenerii de dezvoltare.


”Sper că măcar în al doisprezecelea ceas vor înțelege, că dacă nu vor reacționa ferm și public, derapajele vor continua și chiar ar putea lua amploare. Dar, cu regret, șansele sînt infime. Cel mai probabil un lucru atît de simplu va fi înțeles abia peste 2-3 ani, cînd fapte comparabile cu cele comise astăzi vor fi catalogate drept contrare statului de drept. Dar va fi mult prea tîrziu”, concluzionează expertul.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X