Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Eșanu: Cel mai probabil, societatea civilă și partenerii străini vor repeta greșeala din anii 2009-2012

26 oct. 2021,, 14:30   Politică
3566 0

Fostul viceministru al Justiției Nicolae Eșanu afirmă că cel mai probabil societatea civilă și partenerii străini vor repeta greșeala din anii 2009-2012, cînd, din diferite motive nobile, au tolerat derapajele guvernării.

Comentariul este făcut de Eșanu în contextul ultimelor decizii ale guvernării legate de criza în sectorul energetic.

”Înainte de alegerile din iulie constatam cu regret, că acestea nu vor aduce schimbări principiale. Și, cu profund regret, constat că evoluția curentă confirmă acest lucru. Dar totuși, acele alegeri au adus o nouă oportunitate, pentru a începe drumul lung spre normalitate. Dar această oportunitate are șanse să fie valorificată doar daca vor exista forțe interne sau externe, suficient de puternice, care să determine guvernarea să respecte principiile statului de drept și să renunțe la interpretarea arbitrară (iar uneori și abuzivă) a Constituției și a legislației și la deviza machiavelista “scopul scuză mijloacele”.

Însă, cu regret, șansele nu sînt prea mari, căci, cel mai probabil, societatea civilă și partenerii străini vor repeta greșeala din anii 2009-2012 cînd, din diferite motive aparent nobile, au tolerat derapajele guvernării”, notează juristul într-o postare pe pagina sa de socializare.

Nicolae Eșanu declară că acum unica speranță ca să fie oprite aceste fărădelegi sînt partenerii de dezvoltare.


”Sper că măcar în al doisprezecelea ceas vor înțelege, că dacă nu vor reacționa ferm și public, derapajele vor continua și chiar ar putea lua amploare. Dar, cu regret, șansele sînt infime. Cel mai probabil un lucru atît de simplu va fi înțeles abia peste 2-3 ani, cînd fapte comparabile cu cele comise astăzi vor fi catalogate drept contrare statului de drept. Dar va fi mult prea tîrziu”, concluzionează expertul.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?