X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Eroii căzuți în conflictul de pe Nistru, comemorați de membrii PSRM

2 mar. 2021,, 12:32   Politică
2989 9

Astăzi, în Ziua comemorării celor căzuţi în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, membrii PSRM au mers în orașul Vadul lui Vodă unde au depus flori pe podul de pe Nistru.

Socialiștii au adus un omagiu eroilor căzuți în conflictul armat. Liderul PSRM, Igor Dodon, a menționat că toți locuitorii țării noastre, indiferent de preferințele politice, trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice.

"Am adus un omagiu victimelor și am subliniat faptul că evenimentele tragice din anul 1992 ce țin de conflictul transnistrean au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova. sînt sigur că toți locuitorii țării noastre, indiferent de preferințele politice, trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice și să depună eforturi pentru a depăși consecințele lor, pentru a păstra o țară pașnică, stabilă și prosperă pentru urmașii noștri. De asemenea, sîntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani", se arată în declarația lui Dodon.

Politicianul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu unele declarații periculoase, în opinia sa, din partea politicienilor moldoveni, inclusiv a membrilor aparatului noului președinte, cu privire la diferendul transnitrean. "Îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?