X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

„Erdogan, întoarce-ne profesorii”. Mesajul apărut pe un banner la meciul Moldova - Turcia

11 sep. 2019,, 11:02   Politică
3345 0

„Erdogan, întoarce-ne profesorii”. Acesta era mesajul, scris în limba turcă, care a apărut pe un banner imens în tribunele de la meciul de marți seara, dintre Moldova și Turcia.

La scurt timp, ofițerii de securitate ai stadionului l-au demontat și l-au luat cu forța. Abia după venirea poliției, bannerul a fost returnat celor care l-au montat, adică activiștilor de la „Occupy Guguță”.

„Îl vom fixa așa ca să se vadă la camerele din Turcia, din RM. El e scris în turcă, ca să înțeleagă destinatarul său (n.r. – președintele de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan). Vom folosi orice ocazie ca să ne manifestăm frustrarea cea mare că niște oameni au fost răpiți de un dictator care și-a trimis echipa de fotbal. Noi avem un mesaj pentru toți dictatorii și mai ales pentru cei care direct încalcă drepturile omului”, a menționat un activist în timp ce inscripția a fost afișată în tribune, notează agora.md.

Un manifestant a spus că a fost lovit în timp ce bucata de pînză i-a fost smulsă din mîinii.

„Delegatul meciului de la UEFA mi-a zis să scoatem bannerul”, a explicat o reprezentantă a stadionului.


După ce a intervenit și poliția, bannerul a fost întors proprietarilor.

„Vă rog frumos să părăsiți stadionul. Terenul de joacă nu este pentru politică. Noi sîntem obligați față de cerințele UEFA, FIFA să evităm așa mesaje. Eu vă returnez acest banner. Mai mult la noi să nu mai veniți”, a menționat un ofițer de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?