Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Erdogan ar putea efectua prima vizită externă în Republica Moldova

29 mai. 2023,, 14:37   Politică
3016 1

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan ar putea să renunțe la tradiția de a efectua primele sale vizite externe după alegeri în Azerbaidjan și în Ciprul de Nord și să participe la summitul Comunității Politice Europene din Republica Moldova.

Declarația a fost făcută luni de purtătorul de cuvînt al liderului turc, Ibrahim Kalin, potrivit tass.ru.

"Știți, în mod tradițional, după alegeri, primele vizite pe care președintele le face sînt în Azerbaidjan și Cipru (Republica Turcă a Ciprului de Nord - nota TASS). Dar de data aceasta există un summit al Comunității politice europene programat pentru joi [1 iunie] în Moldova. În cazul în care va exista o decizie în acest sens, nu este exclus ca prima deplasare externă să aibă loc acolo. Dacă se va lua o decizie de a nu merge acolo, atunci vizitele vor avea loc, ca întotdeauna, în Azerbaidjan și Cipru", a declarat el la A Haber TV.

Kalin a precizat că, în cazul în care se va lua decizia de a nu participa la summitul din Republica Moldova, deplasările externe vor avea loc după ce Erdoğan va depune jurămîntul în parlament și va avea loc ceremonia de inaugurare. "Iar după aceea este deja planificat un turneu de mulțumire în interiorul țării. Președintele va vizita cu siguranță regiunile afectate de cutremur. Și, în general, vizitele în regiuni vor continua", a spus el.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidențiale din 28 mai, Consiliul Electoral Suprem din Turcia a declarat victoria lui Erdogan, care a obținut 52,16% din voturi după procesarea a 99,85% din buletinele de vot, în timp ce candidatul opoziției, Kemal Kilicdaroglu, a obținut 47,84% din voturi.


4
1
1
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?