X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Emmanuel Macron și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene

7 mai. 2023,, 10:30   Politică
3038 0

Președintele francez Emmanuel Macron a fost primul care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), găzduit de Moldova în data de 1 iunie 2023.

Emmanuel Macron este și cel care a venit cu inițiativa de a crea Comunitatea Politică Europeană în luna mai a anului 2022, transmite Moldpres.

Pînă în prezent, 40 de oficiali europeni au confirmat că vor participa la evenimentul organizat în premieră în țara noastră. Printre aceștia se numără președintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german, Olaf Scholz, premierul spaniol, Pedro Sánchez, prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, șeful Cabinetului de miniștri al Olandei, Mark Rutte, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, premierul Estoniei, Kaja Kallas, șeful Cabinetului de miniștri din Polonia, Mateusz Morawiecki, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Summitul CPE va avea loc la 1 iunie, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Evenimentul va reuni aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

6
0
0
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?