X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Emmanuel Macron a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu

17 mar. 2023,, 15:51   Politică
2989 1

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi-a exprimat vineri sprijinul pentru președintele Republicii Moldova , Maia Sandu, faţă de "tentativele de destabilizare" din țară, a anunţat Palatul Elysee.

În cadrul unei convorbiri telefonice, şeful statului francez a salutat de asemenea "eforturile" de reformă ale Republicii Moldova, candidată la aderarea în Uniunea Europeană, în special în domeniul "justiţiei pentru îmbunătăţirea luptei împotriva corupţiei", a adăugat preşedinţia franceză, anunță Noi.md cu referire la agerpres.ro.

"Reamintind importanţa de a continua reformarea ţării", Emmanuel Macron s-a oferit să pună la dispoziţia Chişinăului "experţi, în special în materie de securitate cibernetică şi economie".

Macron s-a declarat pregătit "să acorde întregul ajutor necesar Republicii Moldova pentru organizarea şi desfăşurarea summitului" Comunităţii Politice Europene, preconizat pentru 1 iunie în Republica Moldova.

Această comunitate, reuneşte 44 de ţări de pe continentul european, dintre care 17 nu sînt membre ale Uniunii Europene.


Președinția Republicii Moldova, deocamdată, nu a anunțat despre discuția celor doi șefi de stat.

Amintim, președintele Franței, Emmanuel Macron, a vizitat Republica Moldova în vara anului 2022 și s-a întîlnit cu președintele țării, Maia Sandu. Cei doi au discutat despre problemele de securitate din regiune, dar și despre candidatura Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

3
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?