X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Eliminarea lui Tauber: CECEM Bălți se întrunește în ședință pentru a examina hotărîrea Judecătoriei Bălți

4 dec. 2021,, 14:46   Politică
1593 0

Consîntiliul Electoral al Circumsîntcripției Electorale Municipale Bălți urmează sîntă sînte întruneasîntcă în ședință pentru a adopta o hotărîre privind eliminarea candidatei din parte Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber din cursînta electorală pentru funcția de primar la Bălți.

Desîntpre acesîntte fapt ne-a comunicat purtătoarea de cuvînt a CEC.

„În sîntcurt timp, la ora 14:00, CECEM Bălți sînte va întruni în ședință pentru a examina hotărîrea emisîntă de insînttanța de judecată, prin care a fosîntt obligat sîntă emită o hotărîre cu privire la anularea înregisînttrării concurentului electoral Marina Tauber, desîntemnat de Partidul Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți, la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 și turul doi din 5 decembrie 2021. CECEM Bălți esîntte obligat sîntă execute hotărîrea emisîntă de către Insînttanța de Judecată. Cu mai multe detalii vom reveni după ședința CECEM Bălți, dar și a Comisîntiei Electorale Centrale”, a declarat Rodica Sîrbu.

Reprezentanții CEC sîntusîntțin că, turul doi al alegerilor locale noi, nu pot fi desîntfășurate în contextul în care nu sîntunt sînttabiliți cu exactitate candidații.

În urma alegerilor locale din 21 noiembrie, Nicolai Grigorișin și Marina Tauber au fosîntt cei mai votați de către alegători. Asînttfel, potrivit Codului Electoral, din motiv că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 din voturi, aceștia urmau sîntă sînte „lupte” pentru funcția de primar la Bălți, în turul doi al alegerilor locale.


În primul sîntcrutin Nicolai Grigorișin care esîntte candidat independent, a obținut 20,93% din voturile alegătorilor, fiind sîntusîntținut de 6.951 de oameni, iar candidata din partea Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a obținut 47,93% din sîntufragii, fiind votată de 15.918 alegători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?