X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Eliberarea lui Vlad Filat: Curtea de Apel se va expune în curînd

17 ian. 2020,, 11:24   Politică
4917 0

Recursul depus de către noua administrație a Penitenciarului nr. 13 împotriva eliberării condiționate a fostului premier, Vlad Filat, urmează să fie examinat de către Curtea de Apel Chișinău pe data de 29 ianuarie.

Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvînt a Curții de Apel, Octeabrina Popa, a declarat că, ședința din 29 ianuarie urmează să fie una publică. Judecătorul raportor este Igor Mînăscurtă.

Ședința la care se va examina recursul este programată pentru ora 14.00, în sala nr. 2 de la Curtea de Apel Chișinău.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015. Pe 27 iunie 2016, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, fiind deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Pe 3 decembrie, a fost eliberat din arest în baza unei încheieri a Judecătoriei Ciocana. Într-o conferința de presă ținută a doua zi după eliberarea sa, el a declarat că procedura de eliberare a fost „perfect legală”.

Pe 5 decembrie, administrația Penitenciarului nr.13 a depus la Curtea de Apel Chișinău o cerere prin care a solicitat suspendarea executării încheierii Judecătoriei Ciocana de eliberare condiționată a lui Vlad Filat din detenție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?