Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

„E scandalos, Ambasada britanică trebuie scoasă la tablă”. Sturza, despre zvonurile privind migranții străini

1 oct. 2020,, 12:50   Politică
5622 6

A cui minte bolnavă a inventat așa ceva?, se întreabă fostul premier Ion Sturza după ce publicația britanică "The Guardian" a publicat un articol despre intenția guvernului Johnson de a crea în Moldova centre pentru solicitanții de azil.

Fostul premier a sugerat că situația trebuie clarificată cît mai curînd.

"E scandalos...

"Planurile elaborate de biroul lui Johnson sugerează că Maroc, Moldova și Papua Noua Guinee ar putea fi locații potrivite pentru centrele de procesare a azilanților care doresc să intre în Regatul Unit, unul dintre documente afirmând că solicitarea de sfaturi privind posibile destinații pentru aceste centre vine direct de la premierul britanic". The Guardian.

A cui minte bolnavă a inventat așa ceva? Trebuie “scoasă la tablă” Ambasada UK la Chișinău", a reacționat Sturza pe o rețea de socializare.


Comentînd informația publicată de presa britanică, Ministerul de Externe de la Chișinău a precizat astăzi că un astfel de subiect nu se regăsește pe agenda dialogului Republicii Moldova cu alte state, inclusiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. MAEIE a mai precizat că nu are încheiate anumite înțelegeri cu partenerii străini în acest domeniu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?