X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

E posibilă o nouă tensionare a relațiilor dintre Chișinău și Comrat

7 noi. 2018,, 13:41   Politică
2980 1

E posibilă o nouă tensionare a relaţiilor dintre Chişinău şi Comrat. Despre aceasta se menţionează într-o analiză publicată de www.coment.md, care se referă şi decizia deputatului democrat Corneliu Dudnic de a face o adresare către Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție (CNA) să inițieze o investigație cu privire la administrarea resurselor publice din Găgăuzia și să anunțe rezultatul acestor investigații.

În analiză se menționează că această adresare este îndreptată direct împotriva başcanului Irina Vlah şi ar avea legătură cu alegerile guvernatorului regiunii din 2019.

„Ceea ce nu înţelege guvernarea este inlfuența pe care o pot avea acţiunile sale. Este posibil ca astfel de acţiuni vor conduce din nou la o tensionare a relaţiilor dintre Chişinău şi Comrat, care şi aşa sînt destul de proaste. Locuitorii regiunii pot vedea aceste presiuni asupra Comitetului executiv şi personal asupra Irinei Vlah ca un jignire adusă întregii autonomii. Acest lucru e cu atît mai posibil cu cît în Găgăuzia Irina Vlah are un larg sprijin popular. Iar cu ce efecte poate avea o nouă tensionare a situaţiei în sudul ţării, e greu de spus. Însă, cu siguranţă, rezultatul nu poate fi unul în beneficiul statului Republica Moldova”, notează sursa.

Potrivit analizei, „în sprijinul Irinei Vlah se va ridica preşedintele Igor Dodon, PSRM, Moscova, astfel că încercarea PD de a-şi rezolva nişte probleme partinice în sudul ţării poate genera probleme majore la nivelul întregii ţării”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?