X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Durleșteanu recunoaște că avea pregătit din timp mesajul de retragere

21 mar. 2021,, 15:28   Politică
5666 11

Mariana Durleșteanu, ex-candidatul unei majorității parlamentare la funcția de prim-ministru, susține că a avut pregătit din timp mesajul de retragere a candidaturii, iar ora publicării a fost aleasă cu premeditare.

“Declarația eu am pregătit-o din timp, timpul de a o plasa a fost decis de către mine 3:33 pm time”, a comentat Durleșteanu la postare unui politolog, confirmînd că a avut pregătit din timp textul pentru retragere, transmite telegraph.md.

În același comentariu, Durleșteanu explică și motivul retragerii din cursa politică pentru șefia Guvernului de la Chișinău.

“Condițiile mele au fost expuse din start, dar inconsecvența politică și interesele partidelor și nu a cetățenilor m-au impus să merg cu această decizie”, a scris fosta candidată.

Amintim că graficul consultărilor președintelui țării cu fracțiunile parlamentare a fost publicat din timp, iar reprezentanții PSRM a fost invitați la ora 15:00, data de 16 martie.


În timpul discuțiilor dintre deputații socialiști, Dodon și Maia Sandu, Mariana Durleșteanu a anunțat pe Facebook că se retrage și nu mai vrea să fie candidatura majorității parlamentare la funcția de premier.

După anunț, președintele a semnat decretul prin care vicepreședintele PAS, Igor Grosu, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de premier.

În prezent, decretul cu privire la desemnarea lui Igor Grosu este suspendat de drept, după ce a fost contestat la CC de către deputații PSRM, iar judecătorii Curții vor verifica constituționalitatea documentului în cadrul ședinței de luni, 22 martie 2021.

Potrivit socialiștilor, decizia Marianei Durleșteanu de a se retrage din cursă a fost luată sub presiune politică și cu influență din afară țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?