TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Durleșteanu: Este cazul să terminați cu ping-pongul între Parlament, Presedenție și Guvern

Fostul candidat la funcția de premier, Marian Durleșteanu, a îndemnat autoritățile competente ale statului să lase la o parte jocurile politice și să întreprindă acțiuni concrete pentru depășirea crizei sanitare și economice.

Ea a adus drept exemplu deciziile privind relaxarea regulilor bugetare adoptate în UE, la inițiativa președintelui Comisiei Europene, Ursula vond der Leyen.

"Dragi Moldoveni!

Trezirea și foc la ghete! Este cazul să terminați cu ping-pongul între Parlament, Presedenție, Guvern nefuncțional. "Ori la bal, ori la spital cu toții"!

Toate țările vaccinează cetățenii și fac lucruri concrete privind relaxarea bugetară și pomparea banilor în economie.


UE relaxează regulile bugetare; Guvernele naționale pot pompa în economie cît au nevoie

Regulile privind ajutorul de stat sînt mai flexibile ca oricînd, pentru a putea ajuta industriile lovite de coronavirus -hoteluri, restaurante, transporturi, companii mici care risca sa se inchidă, fără un ajutor, a spus Ursula vond der Leyen, președintele Comisiei Europene, într-o postare pe Twitter.

Ea a anunțat că suspendă temporar prevederile Pactului de Stabilitate și regulile bugetare care le impuneau statelor membre să nu depășească un deficit bugetar de 3% din PIB. ”Nu am mai făcut niciodată acest lucru. Astăzi activăm clauza derogatorie specială. Asta înseamnă ca Guvernele naționale pot pompa în economie cît au nevoie. Relaxăm regulile bugetare pentru a le permite să facă acest lucru”, a spus von der Leyen într-o postare video pe contul său de Twitter", se arată în postarea Marianei Durleșteanu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load