X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

După reacția SUA și ambasada Marii Britanii comentează expulzarea diplomaților ruși

29 mar. 2018,, 10:50   Politică
3958 6

După ce autorităţile moldoveneşti au expulzat zilele trecute trei diplomaţi ruşi, Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova reacţionează.

Într-un mesaj, reprezentanţii ambasadei spun că salută decizia ţării noastre de a se solidariza cu Regatul Unit al Marii Britanii şi cu aliaţii şi vecinii săi în vederea responsabilizării Rusiei în cazul otrăvirii fostului spion Skripal.

„Niciodată în istorie nu a existat o astfel de expulzare colectivă a ofițerilor de informații sau diplomați. Partenerii noștri au răspuns în acest fel, deoarece împărtășesc viziunea noastră asupra amenințării reprezentate de Kremlin la valorile și securitatea acestora”, se arată în mesajul Ambasadei Marii Britanii.

Amintim că marţi, 27 martie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, căruia i s-a adus la cunoştinţă conţinutul notei verbale, prin care, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), trei diplomați din cadrul misiunii sînt declaraţi persona non grata și sînt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de șapte zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?