X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

După protestul fermierilor ar putea avea loc remanieri, declarație

22 iun. 2022,, 08:45   Politică
2700 0

Miniștrii din actualul Guvern sînt evaluați pe interior, iar după acest proces ar putea avea loc remanieri, admite președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Invitat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, Igor Grosu, a declarat că „nimic nu este bătut în cuie”, în contextul în care unii miniștri sînt mai vocali, iar alții mai modești.

Mai mult, președintele Legislativului susține că remanierile sînt o chestie normală în orice Guvern, mai ales acum cînd aproape se împlinește un an de la formarea acestuia.

„Remanierile sînt o chestie normală în orice Guvern. Ele trebuie făcut atunci cînd există o decizie și este momentul potrivit. Orice Guvern trebuie să facă o evaluare, iar noi facem evaluări pe interior, pe domenii, pe ministere. În momentul cînd o să avem o decizie o să vină doamna prim-ministră și o să anunțe”, a declarat Igor Grosu.

„Acuș avem un an și e firesc ca la un an distanță să facem niște evaluări, sînt miniștri mai vocali, mai prezenți, mai dinamici și alții mai modești. Eu consider că miniștrii aceștia au făcut și fac lucruri extraordinare, în situația în care ei, pe lîngă agenda internă, trebuie să mai gestioneze și alte crize care nu țin de noi. Că este loc pentru mai bine? Permiteți-ne să facem evaluările pînă la capăt și la momentul potrivit o să venim și o să vă comunicăm”, a conchis Grosu.


TV8 reamintește că și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce au existat zvonuri că ar putea urma remanieri guvernamentale. Șefa statului a declarat că unele ministere „se mișcă mai încet”, dar susține că doar prim-ministra poate numi alte persoane.

„Este adevărat că sînt ministere unde lucrurile se mișcă mai repede și sînt ministere, unde lucrurile se mișcă mai încet. Dar e prerogativa doamnei premier să decidă dacă vrea să schimbe, dacă nu vrea să schimbe și cînd vrea să schimbe. Deci, să-i lăsăm doamnei premier această prerogativă”, a precizat șefa statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?