X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

După declarațiile Procurorului General, Candu a fugit?

27 mai. 2020,, 18:20   Politică
10067 13

Liderul grupului parlamentar "Pro Moldova", Andrian Candu, a plecat peste hotare, anunțînd că a plecat să-și viziteze familia, care se află în Cehia.

În timpul unui life pe Facebook, el a anunțat că se află în Praga, unde va sta o săptămînă, avînd în vedere că, anterior, președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție care să interzică deputaților să vină la muncă în parlament, din cauza pericolului răspîndirii infecției de coronavirus, transmite TV8.

Andrian Candu a explicat cum a reușit să ajungă în Republica Cehă în condițiile în care cursele regulate de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost suspendate. Deputatul a plecat în România, la București, de unde, cu singura cursă spre Cehia, a zburat la Praga.

"Mă bucur că am ajuns la familie. Ieri am reușit să ajung la Praga și cred că este cel mai fericit moment pentru că pot să-mi petrec timpul cu copiii. Nu i-am văzut de aproape 3 luni", a spus deputatul, menționînd că intenționează să revină la Chișinău peste o săptămînă.

De menționat că, în ajun, Procurorul General al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a prezentat informații despre investigația "furtului miliardului", informînd că instituția verifică cu atenție activitatea lui Andrian Candu în perioada furtului miliardului. În același timp, Candu a fost ministru al Economiei, și, potrivit lui Stoianoglo, Ministerul Economiei a jucat un rol foarte activ în perioada fraudei bancare, promovînd o serie de proiecte de legi privind introducerea unor modificări în legislație ce reglementează activitatea bancară și asociate cu acordarea garanțiilor de stat.


"Studiem acțiunile fiecărui funcționar care, într-o măsură sau alta, a luat decizii în acea perioadă", a menționat Alexandr Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?