X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

După ce principiu sînt formate listele de partid în Moldova? Opinie

1 mai. 2021,, 12:00   Politică
3236 0

În Moldova, includerea anumitor partide în liste are loc în principal după principiul loialității și nu după principiul anumitor merite.

Această opinie a fost exprimată de către politologul Alexandr Corinenco în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova", la postul de televiziune "NTV Moldova", informează Noi.md.

El a menționat că există oameni și proiecte care sînt înaintate în politică.

"Există parteneri politici externi care protejează anumite persoane promițătoare și ei sînt interesați ca în țară să existe proiectele lor concrete. Există și lideri de partide care își adună echipa după principiul loialității și în jurul cărora se adună, în cea mai mare parte, oameni apropiați lor. Din această cauză partidele sînt tinere și, imediat ce ajung pe culmile politicii, la fel de repede cad", a subliniat politologul.

Potrivit lui, practic nu există continuitate în partidele moldovenești, atunci cînd o persoană aderă la o organizație de tineret, lucrează bine și, cu timpul, este ales în funcțiile de conducere ale partidului, iar apoi urcă în continuare în carieră, ținînd cont de merite.


"Noi, din păcate, oamenii sînt aleși pe listele de partid după principiul loialității. Uitați-vă la parlamentul nostru, în care, cît de ciudat ar părea, încă nu există un sistem de vot electronic, ca în Rusia, Ucraina și România. La ei există, iar la noi - nu, pentru a vedea loialitatea oamenilor lor. În timpul votării, liderul fracțiunii ridică mîna, toată lumea se uită la el și apoi toți ceilalți votează în același mod", a spus Alexandr Corinenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?