X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Dumitru Diacov, făcut „knockout” într-o emisiune de Mihai Popșoi

20 oct. 2019,, 08:31   Politică
12748 2

Democratul Dumitru Diacov a rămas fără cuvinte la replica lui Mihai Popșoi, în urma acuzațiilor făcute de PD-ist, că precum cei din Blocul ACUM nu ar avea experiență destulă pentru a se afla în Parlament.

Popșoi i-a reproșat că în pofida faptului că unii au experiență de deputat de peste un deceniu, din RM s-a furat un miliard, iar timp de cinci ani nu s-a putut întoarce niciun leu. Ba mai mult, Popșoi i-a acuzat că ar fi făcut parte și că au încercat să mușamalizeze multe fărădelegi.

„Da, domnule Diacov. Noi nu avem experință în furturi, corupție, fărădelegi, haos politic, care a fost creat de guvernarea dvs.. Dvs. Ca unul dintre cel mai experimentat politician din țară, cum ați putut să admiteți ca partidul pe care l-ați creat să fie acaparat de un bandit? După care, cu ajutorul colegilor dvs. de partid, a acaparat toată țara. A furat un miliard, a anulat alegerile în capitală. A făcut o țară în care oamenii săraci mor de foame și doar o grupă mică în din jurul lui Plahotniuc, trăiesc bine.

Cinic, ați spus că ați vrea nu doar raportul să fie prezentat (n.r. Raportul Comisiei privind jaful din sistemul bancar), dar și banii să fie întorși. Unde ați fost domnule Diacov acești 5 ani, cînd colegul dvs. Plahotniuc îl acoperea pe Șor, care cheltuia banii? Și însăși Plahotniuc prin offshor-uri? Peste 5 ani e foarte greu să găsim acești bani. Pentru că toți acești 5 ani ați încercat să ascundeți tot”, a spus Popșoi.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul a publicat raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.


Comisia de anchetă vine cu o serie de recomandări Parlamentului.Se recomandă președintelui Legislativului să inițieze procedura de demitere a viceguvernatorilor Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Ion Sturzu și Aurel Cincilei. Mai mult, în termen de 60 de zile, Guvernul și BNM vor examina oportunitatea de a desecretiza materialele legate de devalizarea sistemului bancar, vor semna acorduri cu toate țările-zone offshore privind schimbul de informații fiscale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?