X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Dumitru Diacov explică ce înseamnă „pro-Moldova”

15 sep. 2018,, 08:30   Politică
7566 10

„Pro-Moldova înseamnă continuarea cursului european și realizarea angajamentelor noastre din cadrul Parteneriatului Estic. Dar asta înseamnă și consolidarea tuturor cetățenilor în jurul acestei idei”, a declarat președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov.

Declarația survine după ce vineri seara liderul formațiunii Vlad Plahotniuc a declarat că Partidul Democrat din Moldova se va poziționa mai clar, începând cu perioada imediat următoare, ca fiind un partid „pro-Moldova”.

Potrivit lui Diacov, nu în ultimul rând, pro-Moldova înseamnă revenirea la dezideratul anunțat la crearea actualului PD – Pentru o Moldova democratică și prosperă.

„Pro-Moldova, în primul rand, este o reacție la isteria geopolitică din ultimii ani. Cel puțin două partide zi de zi ne propun orientarea pro-estică. 6 sau deja 7 formațiuni doresc să fericească moldovenii cu Unirea. Doua tabere. Una mai agresivă decât alta. Ele, practic, „rup” țara, o transformă în câmp de luptă, care nu are nimic cu doleanțele cetățenilor”, a explicat Dumitru Diacov.

Liderul formațiunii Vlad Plahotniuc, a declarat după ședința Consiliul Politic Național al PDM că „niciun partid nu a acționat pro-Moldova” și că a fost creată falsă senzație că „de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul țării. Toate aceste poziționări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni”.

De aceea, potrivit lui, Partidul Democrat din Moldova se va poziționa mai clar ca fiind un partid „pro-Moldova”, care acționează „pentru toți moldovenii”, axându-se pe rezolvarea problemelor oamenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?