X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul

26 ian. 21:40   Politică
2814 0

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a avut o întrevedere cu ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul, în cadrul căreia a fost trecută în revistă cooperarea dintre state pe domeniul economic, transmite punctul.

Ministrul Economiei a prezentat prioritățile mandatului său, precum și obiectivele urmărite în cooperarea bilaterală, iar ambasadorul francez și-a exprimat tot suportul pentru fortificarea relațiilor economice dintre Franța și Moldova și a venit cu asigurări că țara sa va rămîne un partener de încredere al Moldovei în continuare.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre activități de perspectivă care ar determina dinamizarea cooperării în sectoarele economice cheie, precum comerțul bilateral, investiți și turism.

Interlocutorii au discutat și despre Platforma de Sprijin pentru Moldova, care a avut loc la Paris și oportunitatea conectării reprezentanților mediului de faceri și investitori la activitățile acesteia.

După valoarea capitalului investit, Franța se află pe locul 13 printre principalii investitori ai RM.


În Republica Moldova activează 220 de întreprinderi cu capital francez, investițiile în capitalul social însumînd 458 mln MDL.

0
0
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?