X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Drumuri europene și transpport modern: Spînu, despre obiectivele pentru 2023

24 ian. 2023,, 12:30   Politică
2843 2

În 2023, R. Moldova va avea mai multe drumuri europene, mai mult transport modern, dar și mai multă regulă în construcții. Sănt doar cîteva din obiectivele îndrăznețe anunțate de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„În anul 2022, în ciuda multiplelor crize, am construit o bază trainică pentru viitorul țării noastre. În 2023, Moldova este gata treacă de la crize la construcție, de la dificultăți la dezvoltare. Va fi anul în care vom construi și mai mult, vom face și mai mult proiecte pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor. Vom merge spre o Moldovă care va arăta altfel decât în trecut. Moldova va fi mai modernă și mai puternică”, a declarat Spînu.

În acest context, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale spune că au fost stabilite șase obiective mari pe care cei de la minister se vor concentra în acest an și anume:

1️⃣ Mai multă energie regenerabilă, mai multe panouri solare și mai multe instalații eoliene. Vom selecta primele proiecte mari de investiții în centrale de generarea a energie regenerabile;

2️⃣ Mai multe drumuri europene. Vom iniția proiecte de peste 12 mlrd de lei pentru reabilitarea drumurilor;


3️⃣ Mai multe proiecte pentru satele noastre. Vom lansa un nou concurs de proiecte pentru Satul European;

4️⃣ Mai mult transport modern. Vom face regulă în transportul de pasageri prin digitalizare;

5️⃣ Mai multă regulă în construcții. Vom aproba Codul Urbanismului și Construcțiilor;

6️⃣ Roaming ca acasă în întreaga Uniune Europeană, la fel, cum am făcut cu România. Vom plăti mai puțin atunci când folosim internetul sau telefonul mobil în afara țării.

„Am arătat lumii întregi că moldovenii sunt puternici, muncitori, hotărâți și merită condiții mai bune de trai. Cu dumneavoastră alături, sunt sigur că vom reuși! Am reușit anul trecut, vom reuși și mai multe în 2023”, conchide Andrei Spînu.

3
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?