X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Drapelul istoric, pe cale de a deveni realitate în Republica Moldova (VIDEO)

29 apr. 2018,, 11:45   Politică
11673 20

Legiferarea drapelului istoric al Moldovei, inițiativă a președintelui Igor Dodon, are drept scop să reconfirme continuitatea statalității țării noastre, dar este și un geste de închinăciunea în fața strămoșilor noștri, a simbolurilor statale.

Declarația aparține consilierul prezidențial în domeniul Educației, Corneliu Popovici. "În legislația moldovenească contemporană este prezentă sintagma de drapel istoric, inclusiv în Legea drapelului de stat. Noi am examinat și experiența altor state - ce ar însemna drapel istoric. Am examinat experiența Țărilor Baltice, a Bulgariei, Finlandei și am constatat că în semn de repesct față de trecutul istoric, față de evoluția statală, din cele mai vechi timpuri în multe state drapelele prin care condcătorii își apărau țara, sînt oficializateși au statulul de drapel istoric. Ele se arborează cu anumite ocazii, întruniri științifice", a menționat consilierul.

La reconstituirea drapelului pe care îl purta Domnitorul Ștefan cel Mare la 12 septembrie 1485 a lucrat un grup de istorici și heraldiști pe parcursul unui an, a mai menționat Popovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?