X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Drăguțanu: „Șor este cel care a dus băncile la faliment”

7 mar. 2020,, 10:45   Politică
6104 7

Ex-guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, își va petrece următoarele 30 de zile în arest. După decizia magistraților, Drăguțanu a oferit cîteva declarații de presă, comentînd acuzațiile aduse de Ilan Șor. Ex-guvernatorul BNM spune că aceste declarații nu sînt decît niște „bazaconii”.

Drept replică, Dorin Drăguțanu spune Ilan Șor că el este cel care a dus băncile la faliment.

„Domnul Șor povestește bazaconii bancare și juridice. Băncile controlate de domnul Șor erau în faliment, deci dumnealui, ca acționar și președinte, a adus băncile în faliment. În momentul în care Banca Națională a Moldovei a preluat controlul acestor bănci, a dat afară bancherii, inclusiv domnul Șor, care a falimentat banca, doar după aceea au fost acordate creditele de urgență pentru rambursarea depunerilor persoanelor fizice și juridice. Analizați atent ce spune Șor pentru că sînt niște bazaconii. Cum poate o bancă falimentară din care au fost dați afară de către BNM, administratorii și acționarii să ceară ajutor? Ei nu mai aveau control asupra băncii. Ei au arătat că ceea ce pot face cu o bancă, este să o aducă în faliment”, a declarat Drăguțanu.

Ieri, 6 martie, magistrații au admis în mod integral demersul procurorilor anticorupție. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către purtătoarea de cuvînt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, Șor că el este cel care a dus băncile la faliment, transmite Noi.md cu referire la cotidianul.md.

Procuratura Anticorupție (PA) a efectuat la data de 5 martie, acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM).


Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară. Un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM, au fost reținuți.

Surse demne de încredere au dezvăluit pentru Cotidianul.md că persoanele reținute sînt: viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, ex-viceguvernatorul Emma Tăbîrță, precum și șeful de direcție de la BNM, Ion Ropot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?