X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Dragalin: În cîteva săptămîni, dosarele în privința Marinei Tauber și a Partidului ȘOR ar putea ajunge în judecată

26 mai. 2023,, 16:56   Politică
3034 2

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că dosarele, în care este vizat deputatul Marina Tauber și Partidul "ȘOR" ar putea ajunge în judecată în decurs de cîteva săptămîni.

Această estimare a fost făcută de către acuzatorii de stat, după ce astăzi în plenul Legislativului Marinei Tauber i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

„Avocații, învinuita și cei din Partidul "ȘOR" vor avea timp să ia cunoștință de materialele din dosar, să depună cereri și demersuri. Estimăm că în cîteva săptămîni dosarele în privința Marinei Tauber și a Partidului "ȘOR" vor fi trimise în judecată. Există învinuiri aduse persoanei fizice, Marina Tauber, și persoanei juridice - Partidul "ȘOR", care are reprezentant legal. Dacă va fi condamnată persoana juridică, Partidul "ȘOR", el ar putea să fie lichidat. Iar Marina Tauber, ca persoana fizică, riscă închisoare și amendă”, a spus Veronica Dragalin, în cadrul unor declarații la presă, la Parlament.

Potrivit acuzatorului-șef, în cadrul procedurilor de urmărire penală a fost utilizat suportul Serviciului de Informații și Securitate, pentru filaje și investigații speciale, ca să fie obținute probele necesare în dosar, transmite deschide.md.

În privința banilor și a bunurilor puse sub sechestru, Veronica Dragalin a menționat că soarta acestora se va decide, la fel de către instanță de judecată, odată cu sentința care va fi luată de către magistrați.


Astăzi Parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară Marinei Tauber.

Deputatul este învinuită pe cîteva capete de acuzare în dosare ce țin de finanțarea ilegală a partidului din care face parte, precum și de raportări falsificate către organele de control.

3
0
0
0
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?