X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Două zile pînă la alegeri: CEC face totalurile campaniei electorale

9 iul. 2021,, 09:16   Politică
2804 0

La 11 iulie, moldovenii vor ieși la vot, pentru a alege viitorii deputați din parlamentul R. Moldova. Astăzi, membrii Comisiei Electorale Centrale au făcut totalurile campaniei electorale, menționînd că „din păcate, am asistat la o campanie electorală cu denigrări”.

Șeful CEC, Dorin Cimil, a menționat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul așa și nu a mai alocat bani pentru remunerarea persoanelor implicate în scrutinul electoral din această duminică.

„Proiectul de lege privind modificarea codului electoral a rămas pe masa deputaților, asta deși a fost avizată pozitiv de experții internaționali. În pofida acestor provocări, CEC și-a realizat obligațiunile. Pentru 101 mandate candidează 1791 de persoane. Buletinele de vot au fost tipărite și distribuite. Cele din afara țării au fost distribuite primele”, a declarat Cimil.

Cimil a adăugat că, așa cum acest scrutin se desfășoară în condiții pandemice, CEC a venit cu o serie de măsuri care ar veni să prevină răspîndirea COVID-19. Pe 11 iulie, toate centrele de vaccinare vor activa, iar doritorii, după ce își vor exercita dreptul de vot, vor putea merge la vaccinare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?