Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dosarul unui fost ministru "s-a împotmolit" în instanță

16 mai. 2020,, 15:00   Politică
4910 1

În iunie curent se vor împlini trei ani de cînd dosarul în care este vizat fostul ministru al Agriculturii, Eduard Grama, a fost trimis în judecată.

În această perioadă, mai multe ședințe au fost amînate, procurorul pe caz a demisionat din sistem, iar mai nou, dosarul a ajuns pe masa unui nou judecător, iar examinarea cauzei penale în fond nici măcar nu a început, scrie Ziardul de Gardă.

Dosarul penal în care fostul ministru este învinuit de corupere și în care mai sînt vizate încă nouă persoane, a fost trimis în judecată în iunie 2017, fiind pe rol la judecătorul Ghenadie Plămădeală. La sfîrșitul anului trecut, dosarul a fost însă repartizat unui nou judecător, Aureliu Postică, fiind programate în acest sens și cîteva ședințe, care însă au fost amînate pînă în prezent.

„În dosarul de bază au fost planificate cîteva ședințe, dar din diferite motive, acestea au fost amînate. În prezent, pe portal nu a fost încă stabilită data viitoarei ședințe”, a spus Serghei Gavajuc, Șeful interimar al Procuraturii Anticorupție.

Eduard Grama, deţinînd funcţia de ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) pe 15 martie 2017, într-un dosar ce vizează înstrăinarea a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni, mun. Chişinău, care aparţineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, aflat în subordinea Ministerului Agriculturii. Potrivit probelor acumulate de procurori, ministrul ar fi primit mită pentru a semna anumite acte care ar fi permis înstrăinarea loturilor menţionate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?