COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dosarul Platon privind frauda bancară ar putea fi revizuit

Dosarul Platon privind frauda bancară ar putea fi revizuit

Primul dosar în care Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare ar putea fi revizuit.

ZdG a constatat că, în septembrie 2019, controversatul om de afaceri și fost deputat în Parlamentul de Chișinău, Veceaslav Platon, a depus o cerere la Judecătoria Chișinău prin care a cerut revizuirea dosarului.

Ziarul de Gardă a aflat că cererea i-a fost refuzată de către procurorul Artur Lupașcu din cadrul procuraturii municipiului Chișinău. Nemulțumit de această decizie, Platon s-a adresat în instanță, care ulterior, în ianuarie 2020, a anulat ordonanța privind refuzul în deschiderea procedurii de revizuire a dosarului lui Platon.


Veceaslav Platon a depus cererea la Judecătoria Chișinău prin care a cerut revizuirea dosarului în care acesta este condamnat la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Potrivit Judecătoriei Chișinău, cererea de revizuire ar fi fost examinată de către procurorul Artur Lupașcu, formal, fără a intra în esența argumentelor invocate de acesta. Totodată, s-ar fi dovedit faptul că, procurorul nu a făcut cunoștință cu materialele cauzei.

Totodată, Judecătoria Chișinău a obligat procurorul să lichideze încălcările depistate ale drepturilor și libertăților omului, inclusiv și consecințele acestora, ulterior să adopte o hotărîre în condițiile legii. Încheierea este irevocabilă. Pînă acum, nici procuratura, nici instanța de judecată și nici acocații lui Platon nu au anunțat despre solicitarea acestuia de a revizui acest dosar.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load