X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Dosarul lui Ilan Șor rămîne la Curtea de Apel Cahul

7 apr. 2020,, 16:55   Politică
3165 3

Curtea de Apel Cahul va examina în continuare dosarul deputatului fugar Ilan Șor. Curtea Supremp de Justiție a respins pe 6 aprilie solicitarea avocatului Iulian Balan, care a cerut strămutarea judecării cauzei în altă instanță de același nivel.

Apărătorul a argumentat la CSJ că, pe 19 martie, a cerut recuzarea mai multor magistrați ai Curții de Apel Cahul pe care îi bănuiește de „lipsă totală de imparțialitate la examinarea cauzei”. Asta după ce ministrul Justiției Fadei Nagacevschi s-a expus public și „a amenințat magistrații cu răfuiala, verificări și dosare penale”, dacă mai tergiversează examinarea dosarului lui Ilan Șor, scrie tv8.md.

De asemenea, avocatul s-a plîns la CSJ că judecătorii Curții de Apel Cahul „în exces de zel și mare grabă resping neîntemeiat solicitările apărării”. Instanța a refuzat audierea suplimentară a experților CNEJ care au pretins că nu pot face expertiza financiar contabilă pe care a cerut-o apărarea și a respins cererile de audiere a mai multor martori ai apărării, în timp ce au fost admiși toți martorii acuzării, spune avocatul.

„Asta denotă o lipsă vădită de imparțialitate și frică față de amenințările făcute de actualul ministru al Justiției”, a argumentat Iulian Balan.

Analizînd cererea avocatului lui Ilan Șor, Curtea Supremă de Justiție a ajuns la comcluzia că „apărarea nu a motivat cererea sub aspectul prevederilor legale prin argumentarea necesității strămutării cauzei, iar alegațiile titularului privind imparțialitatea judecătorilor Curții de Apel Cahul, potrivit legii, nu constituie temei de strămutare a dosarului menționat”.


Astfel, solicitarea avocatului lui Șor de a muta dosarul în altă instanță a fost respinsă de CSJ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?