COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dosarul lui Ilan Șor rămîne la Curtea de Apel Cahul

Dosarul lui Ilan Șor rămîne la Curtea de Apel Cahul

Curtea de Apel Cahul va examina în continuare dosarul deputatului fugar Ilan Șor. Curtea Supremp de Justiție a respins pe 6 aprilie solicitarea avocatului Iulian Balan, care a cerut strămutarea judecării cauzei în altă instanță de același nivel.

Apărătorul a argumentat la CSJ că, pe 19 martie, a cerut recuzarea mai multor magistrați ai Curții de Apel Cahul pe care îi bănuiește de „lipsă totală de imparțialitate la examinarea cauzei”. Asta după ce ministrul Justiției Fadei Nagacevschi s-a expus public și „a amenințat magistrații cu răfuiala, verificări și dosare penale”, dacă mai tergiversează examinarea dosarului lui Ilan Șor, scrie tv8.md.

De asemenea, avocatul s-a plîns la CSJ că judecătorii Curții de Apel Cahul „în exces de zel și mare grabă resping neîntemeiat solicitările apărării”. Instanța a refuzat audierea suplimentară a experților CNEJ care au pretins că nu pot face expertiza financiar contabilă pe care a cerut-o apărarea și a respins cererile de audiere a mai multor martori ai apărării, în timp ce au fost admiși toți martorii acuzării, spune avocatul.


„Asta denotă o lipsă vădită de imparțialitate și frică față de amenințările făcute de actualul ministru al Justiției”, a argumentat Iulian Balan.

Analizînd cererea avocatului lui Ilan Șor, Curtea Supremă de Justiție a ajuns la comcluzia că „apărarea nu a motivat cererea sub aspectul prevederilor legale prin argumentarea necesității strămutării cauzei, iar alegațiile titularului privind imparțialitatea judecătorilor Curții de Apel Cahul, potrivit legii, nu constituie temei de strămutare a dosarului menționat”.

Astfel, solicitarea avocatului lui Șor de a muta dosarul în altă instanță a fost respinsă de CSJ.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load