COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Dosarul lui Ceaus a ajuns pe masa Curții Constituționale

27 mai. 16:15   Politică
1864 10

Curtea Supremă de Justiție a decis să transmită Curții Constituționale sesizarea avocatului fostului judecător Ceas, care ar fi fost răpit, privind acordarea azilului politic. Magistrații de la CC vor decide dacă va primi sau nu azil politic.

„Se admite cererea depusă de către avocatul Iulian Balan, în interesele recurentului Ceaus Nicolai, privind ridicarea excepției de neconstituționalitate.

Se transmite CC sesizarea avocatului Balan Iulian, în interesele apelantului Ceaus Nicolai privind controlul constituționalității prevederilor art. 6 alin. (1) Cod administrativ în partea ce vizează sintagma „procedură administrativă”, art. 6 alin. (2) Cod administrativ în partea ce vizează sintagma „părți ale procedurii administrative”, art. 7 Cod administrativ în partea ce vizează sintagma „orice structură organizatorică sau organ instituită/instituit prin lege sau printrun act normativ”, art. 10 și art. 258 Cod administrativ”, se arată în decizie.

Pe un canal de telegram au fost publicate imagini cu Mikola Ceaus, în care acesta spune că nu ar fi fost răpit, este în siguranță și se simte bine.


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat că examinează veridicitatea imaginilor și va reveni cu o reacție.

„O astfel de adresare video nu înseamnă altceva decît faptul că Ceaus nu este în libertate. El este controlat de anumite persoane, ceea ce, cel mai probabil, confirmă versiunea implicării în răpirea sa a serviciilor secrete din Ucraina”. Declarația aparține lui Rostislav Kraveț, avocatul fostului judecător ucrainean, răpit din Moldova în aprilie 2021 și se referă la imaginile care au fost publicate astăzi de un canal de Telegram, în care Mikola Ceaus povestește că nu ar fi fost răpit și că se află în siguranță.

Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Chișinăului, în data de 3 aprilie. Despre asta a anunțat avocatul acestuia, Iulian Balan. La scurt timp, poliția a reținut un suspect în legătură cu răpirea judecătorului ucrainean. Un alt suspect a fost reținut acum 6 zile la intrarea în țară.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X