X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dosarul Filat: CSJ a făcut publică hotărîrea de respingere a recursului (DOC)

17 ian. 2018,, 12:08   Politică
4637 1

Colegiul penal al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a făcut publică ultima hotărîre privind respingerea recursului în anulare depus de avocații ex-premierului moldovean, Vlad Filat, condamnat definitiv, în luna februarie 2017, la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență în dosarul „BEM”.

Astfel, Colegiul penal al CSJ în componenţă: preşedinte – Nicolae Gordilă, judecători – Ion Guzun, Elena Covalenco, Liliana Catan, Iurie Diaconu, a decis inadmisibilitatea recursurilor în anulare, declarate de către avocatul Igor Popa în numele condamnatului Vladimir Filat și ultimul, împotriva deciziei Colegiului penal al CSJ din 22 februarie 2017, ca fiind vădit neîntemeiate.

Decizia este irevocabilă, fiind publicată integral la 15 ianuarie 2018.

Deși au fost epuizate toate căile la nivel național, avocații ex-premierului au recurs, în luna septembrie 2017, la o cale excepțională și au cerut repetat la CSJ achitarea și eliberarea acestuia printr-o cerere de recurs în anulare.

„Avocatul Igor Popa a solicitat CSJ casarea hotărîrilor instanțelor naționale, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărîri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție. Recursul în anulare (o cale extraordinară de atac) a fost depus, deoarece dreptul intern oferă posibilitatea instanței supreme de a remedia abuzurile și încălcările admise la judecarea lui Vlad Filat”, menționa atunci Casa de avocatură „Popa și Asociații”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?