X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Dosarul celor 14 deputați transfugi a fost clasat. Explicațiile Procuraturii

25 ian. 12:15   Politică
2321 0

Procuratura Generală anunță că dosarul penal în cadrul căreia 14 foști deputați comuniști au fost cercetați pentru luare de mită, în schimbul deciziei de a părăsi formațiunea, a fost clasat.

La trei ani de la intentarea cauzei penale, Procuratura precizează că dosarul a fost clasat, din cauză că faptele imputate figuranților nu întrunesc elementele componenței de infracțiune.

"La 29.12.2022, în rezultatul efectuării tuturor acțiunilor de urmărire penală impuse și epuizărilor căilor legale de administrare a probatoriului, persoanele puse sub învinuire au fost scoase de sub urmărire penală, iar procesul penal a fost clasat pe motiv că faptele infracționale imputate acestora nu întrunesc elementele componenței de infracțiune", se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Urmărirea penală pe acest caz a fost demarată în 2019 de către Procurorul General interimar Dumitru Robu, în temeiul unei bănuielii rezonabile privind săvîrșirea infracțiunii de coruperea activă. În cadrul anchetei au fost cercetate pretinsele acțiuni ilicite ale 14 ex-deputați ai Partidului Comuniștilor care, potrivit unui denunțător, au primit sume cuprinse între 200 000 euro și 300 000 euro, în perioada noiembrie - decembrie 2015, pentru ca să părăsească Fracțiunea Partidului Comuniștilor și în calitatea lor de deputați să voteze proiectele de lege înaintate de Partidul Democrat.

Fiindu-le înaintată acuzarea în comiterea infracțiunilor, toți învinuiții sus nominalizați nu au recunoscut vinovăția, negând comiterea faptelor prejudecabile incriminate.


Proba principală în acuzare au fost declarațiile ex-deputatei din Formațiunea Partidului Comuniștilor, Elena Bondarenco, făcute publice încă în anul 2016, care nu au fost posibil de confirmat prin alte probe, susține Procuratura.

În același timp, instituția anunță că urmărirea penală continuă în partea acuzațiilor înaintate pentru comiterea infracțiunilor de îmbogățire ilicită împotriva a 13 ex-deputați.

0
1
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?