X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dorin Recean, la discuții cu ”americanii”: ”Sîntem recunoscători Statelor Unite”

4 aug. 2023,, 15:05   Politică
2699 1

Prim-ministrul Dorin Recean a primit la Casa Guvernului o delegație a Comisiei pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților a Congresului Statelor Unite ale Americii: Doug Lamborn, Nancy Mace și Seth Moulton, care se află în vizită oficială în Republica Moldova, notează Noi.md.

La întrevedere, șeful Guvernului a apreciat sprijinul ferm al SUA, inclusiv prin intermediul proiectelor de dezvoltare, în susținerea economiei naționale și a parcursului ireversibil de integrare europeană a țării noastre.

„Sîntem recunoscători Statelor Unite pentru rolul semnificativ pe care îl joacă în susținerea democrației noastre tinere”, a menționat premierul Dorin Recean.

În contextul situației de securitate din regiune, oficialii s-au referit la amenințările hibride, inclusiv la tentativele de destabilizare a instituțiilor de stat, efortul autorităților de a lua acțiuni prompte și eficiente pentru menținerea păcii și stabilității în Republica Moldova. Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit delegației americane despre revizuirea strategiei naționale de securitate și responsabilitatea Guvernului de a continua agenda de reforme și modernizare a țării în beneficiul cetățenilor.

Șeful Guvernului a salutat și suportul recent al Guvernului SUA pentru Armata Națională, care include echipament și armament modern, însemnînd condiții mai bune de instruire pentru efectivul militar în cadrul exercițiilor, antrenamentelor și misiunilor de menținere a păcii.

La rîndul lor, reprezentanții delegației americane au declarat că Congresul SUA sprijină neclintit eforturile de reformă din Republica Moldova, iar Statele Unite vor continua să susțină o Moldovă sigură și democratică în calea sa de integrare europeană.

De asemenea, în cadrul programului de la Guvern, membrii delegației au vizitat și expoziția „Basarabenii în Gulag”, în semn de respect pentru familiile cetățenilor deportați în perioada ocupației sovietice.

4
0
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?