X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dorin Recean l-a felicitat pe noul prim-ministru al Bulgariei

6 iun. 2023,, 21:05   Politică
2068 0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Rechan, a transmis un mesaj de felicitare noului prim-ministru al Bulgariei, Nikolai Denkov.

Șeful Cabinetului de miniștri al R. Moldova a scris pe Twitter că așteaptă cu nerăbdare să coopereze cu noul guvernul al Bulgariei.

"Felicit pe Nikolai Denkov pentru alegerea sa în funcția de prim-ministru al Bulgariei. Moldova și Bulgaria au relații istorice solide și intenționăm să le îmbunătățim în continuare. De asemenea, așteptăm o cooperare îndeaproape, pe măsură ce Moldova urmează calea europeană", a scris Dorin Recean.
Deputatul în vîrstă de 60 de ani al Adunării Populare Nikolai Denkov, susținut de Coaliția formată din "Continuăm Schimbarea" și "Bulgaria Democratică" (PP-DB), a fost ales marți, 6 iunie, în funcția prim-ministru al republicii. După alegeri, noul guvern în corpore a depus jurămîntul și și-a asumat toate angajamentele.

În conformitate cu acordurile încheiate între principalele asociații politice ale noii coaliții, Denkov va prelua funcția de prim-ministru, probabil pentru următoarele nouă luni, după care el va fi înlocuit cu un reprezentant al GERB-SDS, noul vicepremier și ministrul Afacerilor Externe, Maria Gabriel, iar Denkov va deveni adjunctul ei.

Denkov a fost anterior ministru al Educației Bulgariei.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?