X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dorin Recean: ”Autorități au mîna fermă să oprească orice tentativă de destabilizare”

2 mar. 2023,, 07:06   Politică
3621 2

Nu este un protest autentic, este un protest plătit de grupări criminale, aliate cu grupări pro-ruse, care trebuie să facă închisoare.

Declarația a fost făcută miercuri, 1 martie curent, de prim-ministrul Dorin Recean la un post de televiziune din România, TVR 1, fiind într-o vizită oficială la București. Scopul este să destabilizeze situația din Republica Moldova, transmite realitatea.md.

În primul rînd, potrivit prim-ministrului, guvernarea a început o serie de reforme, în special reforma justiției, iar această situație este în defavoarea anumitor persoane, cum ar fi a Partidul ȘOR care organizează proteste antiguvernamentale care-și are propriile intenții în Republica Moldova.

Dar, în această ordine de idei, instituțiile de restort și-au consolidat capacitățile de a asigura ordinea publică.

„Sîntem siguri și încrezători că ținem situația sub control. Instituțiile au capacitatea să gestioneze, pe de o parte, necesitatea oamenilor de a protesta, care sînt mai puțini și pe de altă parte, grupările criminale. Autorități au mîna fermă să oprească orice tentativă de destabilizare”, a asigurat Dorin Recean.


Mai mult, Dorin Recean s-a arătat convins că Rusia nu are resurse suficiente de escaladare militară pe teritoriul Republicii Moldova.

„Este clar că nu poate ajunge militar. Republica Moldova are suficiente capacități consolidate de a face față escaladărilor din Transnistria, dar și acolo sînt foarte aliniați, i-am aliniat la obiectivul nostru de pace. Avem valuri care vin perioadic. Fac parte mai mult din război informațial decît din unul real”, a declarat premierul. „Militar nu are cum să atace? Categoric. Sunt prea departe acum și nu au cum să escaladeze militar, aici este și rolul Ucrainei care luptă și învinge această agresiune”.

Dorin Recean a reiterat că nu există motive de îngrijoarea de un atac militar, însă chiar și așa Guvernul are în vedere să-și sporească capacitățile de apărare.

„Ne simțim protejați de capacitatea anti-aeriană în Ucraine. Și noi trebuie să investim într-un astfel de sistem. Am suplimentat bugetul Ministerului Apărării, ca să ne putem consolida pe toate dimensiunile. Nu există astăzi un pericol, riscurile de destabilizare sînt gestionabile și pot fi prevenite de mîna fermă a autorităților”.

6
0
0
0
46

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?