COVID-19 în MOLDOVA

Doi deputați din Moldova vor participa la misiunea de observare la alegerile Belarus

Doi deputați din Moldova vor participa la misiunea de observare la alegerile Belarus

Deputații Adrian Lebedinschi și Alexandru Jolnaci vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Republica Belarus, în calitate de membri ai Grupului internațional de observatori al Adunării Interparlamentare (AIP) a țărilor membre ale CSI, din partea Moldovei, a relatat pentru moldpres Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Solicitarea de a delega doi membri ai Parlamentului Republicii Moldova pentru observarea scrutinului prezidențial din Belarus a fost adresată președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi de către Secretarul General al Consiliului AIP, Dmitri Kobițki, ca urmare a invitației venite din partea Republicii Belarus.

Republica Moldova este membră a AIP, alături de Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan.


Avînd în vedere pandemia COVID-19, membrii delegațiilor sînt îndemnați să ia în considerare recomandările pentru observatorii electorali internaționali în contextul epidemiologic.

Scrutinul prezidențial în Belarus va avea loc pe 9 august curent. Cinci candidați s-au înregistrat pentru participare la alegeri, inclusiv actualul președinte al acestei țări, Alexandr Lukașenko.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load