TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Doi candidați au fost înregistrați pentru circumscripția Hîncești

Doi candidați au fost înregistrați pentru circumscripția Hîncești

Ion Mereuță, din partea Partidului Democrat și Ștefan Gaţcan, din partea Partidului Socialiștilor, au fost înregistrați de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale numărul 38, Hîncești în calitate de candidați la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

Despre aceasta a comunicat pentru IPN, Zinaida Dubceac, președinta CECE Hîncești.

Potrivit Zinaidei Dubceac, din 15 ianuarie și pînă vineri, 24 ianuarie, au fost depuse opt cereri privind înregistrarea grupurilor de inițiativă. Între timp două dintre acestea, deja înregistrate, au colectat semnăturile necesare în vederea susținerii candidaților. În urma verificării, CECE Hîncești a decis înregistrarea lui Ion Mereuță și a lui Ștefan Gaţcan.

Zinaida Dubceac a mai spus că patru grupuri de inițiativă, deja înregistrate, colectează semnături pentru susținerea candidaților: Vitalie Balinschi din partea Partidului Politic Şor, Vlad Țurcanu – Partidul Unității Naționale, Olesea Stamate – PAS și Dorin Chirtoacă, din partea Blocului Electoral Unirea.

Vineri, 24 ianuarie, în utilima zi de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă și de solicitare a listelor de subscripție, cereri au depus Anatolie Postolachi, din partea Partidului Liberal Democrat și Grigore Cobzac, care candidează independent. În privința acestora, CECE Hîncești are la dispoziție trei zile pentru a decide înregistrarea sau neînregistrarea lor.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hîncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul cîștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hîncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load