Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Doi Botnari se duc din Parlament

5 dec. 2019,, 11:44   Politică
7550 1

Deputatul democrat, Alexandru Botnari, a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Acesta va reveni la funcția de primar al orașului Hîncești, unde a cîștigat alegerile locale din 3 noiembrie, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

De asemenea, Parlamentul a luat astăzi act de cererea de demisie a lui Constantin Botnari, care și-a depus mandatul de deputat.

Alexandru Botnari a anunțat, în timpul ședinței plenare, că astăzi este ultima sa zi în Parlament.

„E ultima mea zi, trebuie să iau o decizie, vreau o luare de cuvînt și să depun cererea de demisie”, a cerut Alexandru Botnari.

Președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, a refuzat să-i ofere cuvînt în timpul ședinței. „Haideți astăzi să mai rămîneți cu noi și la final vă oferim cuvîntul”, a cerut Greceanîi.


Alexandru Botnari fost ales în Parlament pe circumscripție, iar odată cu plecarea sa, în circumscripția cu pricina - nr. 38 - vor fi organizate alegeri anticipate.

Tot astăzi, Parlamentul a luat act și de cererea de demisie a deputatului Constantin Botnari.
Cu votul majorității deputaților, Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat în Parlament care aparține Partidului Democrat din Republica Moldova.

În acest context, deputata ACUM, Maria Ciobanu, a avut o remarcă. „Se duce singur sau cu tot cu borsetkă?”, a întrebat parlamentara. „Trebuie să-l întrebați pe dumnealui”, a spus scurt Zinaida Greceanîi.

Constantin Botnari a fost una dintre persoanele apropiate ale fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, plecat din țară după ce formațiunea a cedat puterea. Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetka”, dată pentru că ar fi fost mesagerul lui Plahotniuc în presupuse cazuri de corupere a anumitor persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?