X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Doi bărbați din Puhoi l-au acuzat pe candidatul PAS Petru Frunze de tîlharie și minciună

7 iul. 2021,, 20:50   Politică
2723 6

Toma Gheorghe și Iacob Botezatu, locuitori ai satului Puhoi, raionul Ialoveni, vin cu mai multe acuzații la adresa candidatului la funcția de deputat pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze. Aceștia îl acuză că este un „mincinos” și ar avea legături cu „bandiții”.

Într-o conferință de presă la IPN, Toma Gheorghe, a declarat că Petru Frunze minte atunci cînd spune că nu l-a bătut în anul 2006. Tocmai venise, toamna, de la Moscova și au consumat alcool cu Petru Frunze. Totul s-a terminat cu bătaie. Toma Gheorghe îl acuză pe Petru Frunze că i-a luat un lanț foarte prețios, haina și portmoneul.

Celălalt bărbat, Iacob Botezatu, consilier independent în satul Puhoi, a spus că, în 2016, a avut loc o bătaie la iazul din sat, în care a fost implicat fratele lui Petru Frunze, iar el a sărit în apărarea unor săteni bătuți foarte crunt. După acel caz, Petru Frunze i-ar fi spus că nu se va lăsa de el pînă-l vede la pușcărie. Iacob Botezatu mai spune că Petru Frunze l-ar fi amenințat că „după alegeri o să le arate cine este el”.

Candidatul PAS este acuzat că a colectat bani de la oameni, 170 de mii de lei, dar nu i-a folosit conform destinației. De asemenea, din buget s-ar fi alocat mai bine de 1,7 milioane de lei pentru a face opt drumuri, dar candidatul „filmează drumul și spune că el face lucrul acesta”.

Bărbatul declară că i-a transmis și președintei Maia Sandu că „Petru Frunze e cu bandiții”, dar nici ea nu a întreprins nicio măsură. Acesta spune că vrea din tot sufletul ca toți oamenii de prin satele alăturate să înțeleagă că Petru Frunze se ține doar pe minciuni și înșelăciune. „Merg în sat cu frică. Frunze nu trebuie să fie deputat”, a adăugat Iacob Botezau.


Întrebați de ce au decis abia acum să lanseze acuzațiile, bărbații au spus că demult au vrut să facă o conferință de presă și e doar o coincidență că vorbesc despre aceste cazuri în campania electorală. De asemenea, au remarcat că participarea lor în conferință nu este o comandă politică, ci doar o încercare de a-i face pe oameni să înțeleagă că Petru Frunze nu merită mandatul de deputat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?