Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon: Vestul încearcă să folosească Moldova împotriva Rusiei

7 iun. 2019,, 14:00   Politică
2888 3

Vestul încearcă să folosească Moldova împotriva Rusiei. Despre acest lucru a declarat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite Noi.md.

După cum relatează TASS, vorbind la deschiderea Forumului Economic Internațional de la St. Petersburg, șeful statului moldovean a atras atenția asupra încercărilor Occidentului de a folosi Moldova împotriva Rusiei.

Potrivit lui, în ultimii zece ani la Chișinău a fost o conducere pro-europeană și "foarte des anti-rusească".

"În ultima vreme, am fost deseori numit politician pro-rus, dar nu este adevărat, eu sînt un politician pro-moldovean. Eu nu vreau ca Occidentul să ne folosească împotriva Rusiei și sînt pentru un parteneriat strategic cu Rusia, cu Uniunea Europeană și cu Statele Unite" a declarat Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova a menționat, de asemenea, că republica ar putea deveni în curînd un exemplu de echilibru.


"În același timp, avem un regim fără vize cu Uniunea Europeană și un acord de liber schimb cu CSI. Nu există nici o țară în lume care să aibă o asemenea politică economică externă echilibrată", a declarat Igor Dodon.

În același timp, el a recunoscut că acest lucru se reflectă în situația politică internă din Moldova. "Țara este practic divizată: 50% doresc apropierea de Rusia și Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU), iar cealaltă parte este în favoarea contactelor cu Uniunea Europeană. Dar există regiuni unde 90% din populație este pentru o singură direcție", a subliniat președintele Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?