Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon va publica toate materialele dosarului penal în care este vizat

16 noi. 2022,, 15:07   Politică
3587 0

Fostul președinte Igor Dodon urmează să publice toate materialele dosarului penal în care este vizat pentru ca toată lumea, inclusiv presa și organizațiile non-guvernamentale, să facă cunoștință cu conținutul cauzei penale. Despre aceasta anunță avocații fostului șef de stat.

Într-o conferință de presă la IPN, avocații au declarat că în dosar se face trimitere la înregistrările făcute în sediul Partidului Democrat, fără a se lua în calcul că acestea ar putea fi înscenate. „De ce spunem că este un dosar făcătură? Avem o înregistrare pe care am calificat-o montată, ilegală, neautentică și avem declarația unor martori care au spus că au auzit despre așa înregistrare. Deci asta noi numim cauză penală? Categoric nu. De asta noi spunem că nu avem ce ascunde, îl plasăm, luați cunoștință cu acest toți și vedeți cum poate fi deferit justiției un fost președinte de țară”, a declarat avocatul Petru Balan.

Apărătorii spun că unul dintre cele mai importante momente care demonstrează că dosarul lui Igor Dodon este politic îl reprezintă scurgerea recentă din contul Telegram al unui demnitar înalt. Petru Balan a explicat că Igor Dodon, care se află în arest la domiciliu, are un microfon la brățara de la picior, fiind înregistrat non-stop, lucru recunoscut și de către procuror. „O înregistrare audio de acest gen a apărut pe un cont Telegram. Cine putea să o furnizeze nu știm, dar vă putem spune calitatea celor care puteau să o furnizeze – doar procurorul de caz sau ofițerii de investigații. Alte persoane nu au acces”, susține avocatul Balan.

Un alt avocat , Nicolae Posturusu, a declarat că este grav ceea ce se întâmplă, dar este clar că ar putea fi implicate persoane care fac parte din grupul de urmărire penală sau conducătorii lor.


Apărătorii spun că documentează fiecare încălcare și le vor prezenta inclusiv organizațiilor internaționale.

15
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?