X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon va propune legalizarea drapelului istoric la toate instituțiile din țară

21 apr. 2018,, 14:29   Politică
4239 16

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, în apropiata sărbătoare a Zilei Tricolorului, serbată la 28 aprilie, va veni cu o inițiativă pentru ca drapelul istoric al țării să fie legalizat în fiecare instituție de stat.

După cum comunică Provincial, declarația a fost făcută la Forumul Etniilor, cu genericul „Păstrarea statalității R. Moldova”, organizat de Comisia pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele R. Moldova.

„Reiterez: Noi nu schimbăm drapelul de stat, doar vom recunoaște drapelul nostru istoric pentru că acestea ne sînt rădăcinile și istoria. Luni voi veni cu această inițiativă și voi propune fiecărei instituții să legalizeze și acest drapel. Vom începe cu cele 300 de Primării din țară care au semnat Declarația simbolică de Unire pentru că au avut curajul să acționeze cînd puterile statului au tăcut”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Președintele va mai înainta o inițiativă ca în Parlament să se regăsească deputați și de alte naționalități.

Igor Dodon, în cadrul Forumului, a mai declarat că este bucuros și mîndru că în Moldova se regăsesc cetățeni de diferite naționalități și pe toți îi unește un singur lucru – dragostea de țara și pămîntul natal și i-a îndemnat la unitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?