Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon va discuta cu Medvedev despre extinderea regimului preferențial pentru Moldova

18 iun. 2019,, 08:10   Politică
2208 0

La sfîrșitul acestei săptămîni, Igor Dodon intenționează să se întîlnească cu primul ministru al Federației Ruse, Dmitri Medvedev. Conversația ar putea avea loc în cadrul unui eveniment de la Minsk, unde șeful statului va întreprinde o vizită de o zi.

Dodon a vorbit despre acest lucru în cadrul unei emisiuni speciale de pe canalul NTV Moldova.

”Acolo vor fi prezenți liderii ai 8-10 țări. Vom discuta cu Medvedev, cu Kozak deja am vorbit în prealabil... Vom cere extinderea comerțului preferential cu Federația Rusă, care se încheie pe 1 iulie. De asemenea, trebuie să ne lămurim imediat ce se întîmplă în Moldova-Gaz. Noi cu Miller ne-am întreles să începem negocierile cu privire la un nou acord de furnizare și tranzitare a gazelor naturale. Toate aceste probleme trebuie rezolvate”, a subliniat președintele.

Igor Dodon a remarcat, de asemenea, că poimîine în Moldova vine comisarul European, Johannes Hahn. Șeful statului va avea și cu el o întîlnire.

”Acum se discută serios posibilitatea reluării finanțării europene. Știți că sînt pentru ca noi să luăm bani pentru proiecte investiționale, acest lucru este benefic. Sînt foarte bucuros de faptul ca din partea Rusiei, UE, SUA și a Occidentului în ansamblu există deschidere și nu există această confruntare, unde să mergem mai mult și unde mai puțin”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?