COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Unii primari refuză să deschidă secții de vot în stînga Nistrului

Unele partide de dreapta folosesc o retorică nazistă față de cetățenii din stînga Nistrului. Aceștia sînt gata să le blocheze dreptul la vot, la alegerile prezidențiale din acest an, doar pentru că oamenii gîndesc diferit.

Astfel a comentat președintele țării, Igor Dodon, mesajele unor politicieni, potrivit cărora în stînga Nistrului ar trebui să fie interzis dreptul la vot.

„Oponenții de pe dreapta au o atitudine față de cetățenii Republicii Moldova, care gîndesc altfel decît ei, de parcă ar fi dușmani. Este o retorică nazistă. Dacă ei ar avea posibilitatea, le-ar interzice găgăuzilor, rușilor, să voteze, la toți, să fie doar Unirea cu România. Ei vorbesc despre principii europene, că Moldova este un stat de drept, stat democratic, dar în democrație trebuie să îi asculți pe toți: și pe cei de dreapta, și pe cei de stînga, căci toți sînt cetățeni ai Republicii Moldova. În Transnistria tot sînt cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Totodată, Igor Dodon i-a avertizat pe unii primari ai partidelor de dreapta că dacă vor încerca să blocheze accesul la vot pentru cetățenii din stînga Nistrului, s-ar putea alege cu dosare penale.

„Aud mesaje, că trebuie să le interzicem să voteze, să blocăm trecerile, unii primari de dreapta refuză să deschidă secții de vot pentru cetățenii Transnistriei. Este dosar penal, vă preîntîmpin. În acest caz, noi trebuie să pretindem să fie închise secțiile de vot în Europa, unde vă votează pe voi? Noi niciodată nu vom face așa ceva”, a mai spus Igor Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load