X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon: "Țările" cu o democrație mai puțin dezvoltată "vor deveni în curînd un exemplu de libertate"

15 ian. 2021,, 11:45   Politică
22148 6

Țările "cu o democrație mai puțin dezvoltată" vor deveni în curînd pentru mulți un exemplu în domeniul promovării principiilor democratice și asigurarea libertății de exprimare.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare liderul Partidului Socialiștilor, ex-președintele Moldovei, Igor Dodon, relatează Noi.md.

El a amintit zicala cu privire la principiile libertății de exprimare și a democrației, care este atribuită lui Voltaire, dar, de fapt, această frază a fost scrisă de scriitoarea britanică Evelyn Hall în cartea sa The Friends of Voltaire și sună în felul următor: "Nu sînt de acord cu ceea ce spuneți, dar mă voi bate pînă la moarte pentru ca să aveți dreptul de a o spune!".

"Acest principiu, cel mai probabil, nu mai poate fi coloana vertebrală a democrației în țările care se consideră leagănul și etalonul democrației și păcii pentru întreaga omenire, dar care, în ultimul timp, împiedică accesul la mass-media și rețelele sociale pentru cei care gîndesc altfel decît oamenii de la putere.

Cred că țările "cu o democrație mai puțin dezvoltată" vor deveni în curînd pentru mulți un exemplu în promovarea principiilor democratice și asigurarea libertății de exprimare", a subliniat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?